ΣΚΩΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

http://voulgaris-travel.gr/wp-content/uploads/2019/04/a805de55bfaeeeacaf45c69bd6898a81.jpgΣΚΩΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019


ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΣΚΩΤΙΑ & HIGHLANDS
Γλασκώβη – Λίμνη Λόχ Λομοντ – Εδιμβούργο – Πέρθ – Χάϊλαντς – Λίμνη Λοχ Νες – Ινβερνές – Αβιεμορ

“Μία εκδρομή αφιερωμένη στη Σκωτία, με έμφαση στα σπουδαιότερα αξιοθέατά της και τον χρόνο να χαρείτε το Εδιμβούργο μια από τις πέντε ωραιότερες πόλεις του κόσμου, την αναγεννημένη Γλασκώβη και φυσικά να γνωρίσετε την Σκωτσέζικη ύπαιθρο, τα περίφημα Χάιλαντς και Λόουλαντς με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες, καθώς και την πρωτεύουσά τους Ίνβερνες και το Άβιεμορ, τις υπέροχες λίμνες τους και τα θρυλικά τους κάστρα, καθώς και το νησί Μαλ (Isle Of Mull) στο σύμπλεγμα των Εβρίδων”

ΠΕ 04 Ιουλίου – ΠΑ 12 Ιουλίου 2019 – 9 ημέρες / 7 Νύχτες
Με πτήσεις της Aegean Airlines από Αθήνα & Θεσσαλονίκη
Δώρο η κρουαζιέρα στη Λίμνη Λοχ Νες

Λίγα λόγια για τη Σκωτία

Με πλούσια και συναρπαστική ιστορία, σχεδόν 800 νησιά (από τα οποία μόνο 300 κατοικούνται), πανέμορφα τοπία και ενδιαφέρουσες πόλεις, αλλά και μια ιδιαίτερη κουλτούρα που μαγεύει, η Σκωτία αποτελεί προορισμό που ελάχιστοι λάτρεις των ταξιδιών θα προσπερνούσαν. Όπως λέει και μια παλιά σκωτσέζικη παροιμία, τα καλά πράγματα έχουν μικρή «συσκευασία». Έτσι και η Σκωτία (http://www.visitscotland.com), παρά το μικρό της μέγεθος (περίπου το 1/3 του Ηνωμένου Βασιλείου), έχει σίγουρα πολλούς θησαυρούς. Για τους λάτρεις της ιστορίας, λίγες πόλεις συγκρίνονται με το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη. Ενώ για τους λάτρεις της γαστρονομίας , υπάρχει το γνωστό haggis (αρνίσια εντόσθια με κρεμμύδι και μπαχαρικά). Μην παραλείψετε να φάτε τρυφερό μοσχάρι Aberdeen Angus, ή καπνιστό σολομό. Και φυσικά να πιείτε το απαράμιλλο malt ουίσκι στο νησί Islay ή στο Oban με το μικρό λιμανάκι. Υπάρχει το άγριο, ορεινό τοπίο των Highlands και τον βορείων νησιών και η παγωμένη θάλασσα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των εξωτερικών Εβρίδων στα δυτικά. Οι παρατηρητές της άγριας ζωής, θα δουν ενυδρίδες, αετούς, φάλαινες και δελφίνια. Ενώ οι περιπατητές μπορούν να εξερευνήσουν τα περίπου 300 Munros (βουνά με υψόμετρο πάνω από 910 μέτρα) της Σκωτίας και να ανακαλύψουν τις ατέλειωτες ομορφιές της. Η Σκωτία έχει μακρά ιστορία και συναρπαστική γενεαλογία, κάστρα, εντυπωσιακή φύση και πολλές παμπ. Επίσης προσφέρει δυνατότητα για διάφορες δραστηριότητες, όπως κανό, ψάρεμα και πολλά άλλα.

Οι πτήσεις μας με την Aegean Airlines από Θεσσαλονίκη
04/ΙΟΥΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ A37123 1900-1955
04/ΙΟΥΛ ΑΘΗΝΑ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ A3632 2050-2305
11/ΙΟΥΛ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΘΗΝΑ A3633 2355-0550*
12/ΙΟΥΛ ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ A37108 0845-0940

Τιμές και Παροχές
Αναχώρηση ΤΕΛΙΚΗ Τιμή σε δίκλινο Επιβάρυνση Μονόκλινου
Από Αθήνα 1.990 € 465 €

Από Θεσσαλονίκη 2.090 € 465 €

• Ένα ταξίδι… μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων (περίπου 240€)

Περιλαμβάνονται:
 Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις παραπάνω πτήσεις
 Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (240€)
 Μια αποσκευή 23kg και μια χειραποσκευή 8kg ανά άτομο
 Επτά (7) διανυκτερεύσεις στα προτεινόμενα ξενοδοχεία όπως αναφέρεται παραπάνω.
 Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία
 6 Δείπνα στα ξενοδοχεία όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 Εκδρομές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
 Κρουαζιέρα μίας ώρας στη Λίμνη Λοχ Νες
 Εισιτήρια πλοίου Oban-Craignure-Oban για την επίσκεψη μας στο Νησί Mall
 Είσοδος στο Κάστρο Dunstaffnage
 Είσοδος στο Κάστρο του Εδιμβούργου
 Είσοδος στο Κάστρο Μπλερ Άθολ
 Είσοδος στο Παλάτι Ηolyroodhouse στο Εδιμβούργο
 Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μαζί σας.
 Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης. Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνονται:
• Ποτά, αναψυκτικά στα δείπνα
• Τοπικά φιλοδωρήματα/ αχθοφορικά
• Οτιδήποτε προαιρετικό η προτεινόμενο
Σημειώσεις:
o Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη, το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση.
o Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη έκβασή του
o Οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες σύμφωνα με τις διεθνείς ισοτιμίες συναλλαγής την ημερομηνία της δημοσίευσης. Σε περίπτωση σημαντικής διακύμανσης το γραφείο φέρει το δικαίωμα ν’ αναπροσαρμόσει την τιμή αναλόγως
Θετικά σημεία ταξιδιού:
• Πτήσεις με την άνεση και την ασφάλεια της Aegean Airlines
• 6 δείπνα βάση προγράμματος στα ξενοδοχεία σας
• Κρουαζιέρα μίας ώρας στη Λίμνη Λοχ Νες, προς αναζήτηση της Νέσι
• Επίσκεψη στο κάστρο Dunstaffnage (Περιλαμβάνεται η είσοδος)
• Επίσκεψη στο παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου (Περιλαμβάνεται η είσοδος)
• Επίσκεψη στο Κάστρο Μπλερ Άθολ, ένα από τα πιο αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας (Περιλαμβάνεται η είσοδος)
• Επίσκεψη στο Παλάτι Ηolyroodhouse στο Εδιμβούργο (Περιλαμβάνεται η είσοδος)
• Ημερήσια εκδρομή στο Isle of Mull (Περιλαμβάνoνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια)
• Δύο 8ώρες ξεναγήσεις του Εδιμβούργου
• Πλήρης ξενάγηση πόλης της Γλασκώβης
• Διάσχιση μέσω παραλίμνιων οδών, των μοναδικών λιμνών Awe, Kilchum, Castlem και Etive
• Επίσκεψη στη Λίμνη Λόχ Λόμοντ στο εθνικό Πάρκο Τρόσακς
• Διαμονή στην Πύλη των Νήσων το μοναδικό Όμπαν
• Επίσκεψη στην πρωτεύουσα των Highlands το Ινβερνές
• Θαυμάστε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρι με τα παραδοσιακά σπίτια
• Επίσκεψη στην παλιά πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Πέρθ

Καθημερινό πρόγραμμα

1η Hμέρα (Πέμπτη 04 Ιουλίου 2019) – Πτήση για Εδιμβούργο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Εδιμβούργο. Άφιξη και επιβίβαση στο πούλμαν για να αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2 η Hμέρα (Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019) – Εδιμβούργο – Γλασκώβη
Πρωινό, μία πρώτη μικρή γνωριμία με το Εδιμβούργο, στο οποίο θα ξεναγηθούμε και θα το γνωρίσουμε στο τέλος της εκδρομής μας. Αναχώρηση για την πανέμορφη, αναγεννημένη Γλασκώβη. Μια παλαιότερα άσχημη και βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάνγκο, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3 η Hμέρα (Σαββάτο 06 Ιουλίου 2019) Γλασκώβη – Τρόσακς – Λίμνη Λομόντ – Όμπαν
Μετά το σκωτσέζικο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την λίμνη Λομόντ περνώντας μέσα από το Εθνικό Πάρκο Τρόσακς, όπου θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο μαγευτικό αυτό σκηνικό, με τα ωραιότερα τοπία των νότιων Scottish Highlands. Στη διαδρομή μας θα έχουμε επιλεγμένες στάσεις για να θαυμάσουμε και να φωτογραφίσουμε το υπέροχο αυτό μέρος. Μέσω των λιμνών Awe, Kilchum, Castlem και Etive με το κάστρο Dunstaffnage να στέκεται επιβλητικά στο πέρασμα του χρόνου, θα φθάσουμε στην περιοχή της λίμνης Όμπαν. Το όνομά του προέρχεται από τη γαελική γλώσσα και σημαίνει «μικρός κόλπος», αλλά το Oban μόνο μικρό δεν είναι. Περιτριγυρισμένο από μίλια δραματικών ακτών και πανέμορφης υπαίθρου, η παραθαλάσσια πόλη είναι επίσης γνωστή ως η πύλη των Νήσων. Με τόσο πολλά να δείτε και να κάνετε στη γύρω περιοχή, στο Oban θα μπορούσατε να περάσετε μέρες εξερευνώντας κάστρα, κήπους, χωριά, παραλίες, δάση και διασκέδαση και ασυνήθιστα αξιοθέατα. Υπάρχουν πολλά μικρά γκαλερί και ανεξάρτητα καταστήματα για να περιηγηθείτε, και τα ηλιοβασιλέματα είναι εκπληκτικά. Το Oban έχει τον τίτλο της Scottish Seafood Capital. Η πόλη έχει μακρόχρονη αλιευτική κληρονομιά και πληθώρα εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τοπικά ψάρια και οστρακοειδή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4 η Hμέρα (Κυριακή 07 Ιουλίου 2019) – Όμπαν – Νησί Μαλ
Σήμερα έχουμε ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull), ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Σκωτίας και του νησιωτικού συμπλέγματος των Εβρίδων. Το νησί Μαλ είναι γεμάτο από πολλές απίστευτες δυνατότητες, είτε πρόκειται για ημερήσια εκδρομή είτε για ένα δεκαπενθήμερο. Φωλιασμένο κοντά στη δυτική ηπειρωτική χώρα, είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Σκωτίας και ένα από τα πιο προσιτά. Το όμορφο Tobermory είναι η κύρια πόλη του νησιού, είναι ένα γοητευτικό μέρος για να εξερευνήσετε. Φωτεινά ζωγραφισμένα κτίρια κάνουν την παραθαλάσσια πόλη να λάμπει. Κατάστημα σοκολάτας, αρτοποιείο, εργοστάσιο κεριών, αργυροχρυσοχοΐα, γκαλερί τέχνης και κεραμοποιία. Το Tobermory φιλοξενεί επίσης ένα διάσημο αποστακτήριο, κέντρο τέχνης, μια μικρή εταιρεία θεάτρου και μερικές μεγάλες παμπ και εστιατόρια. Το Μαλ είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να εντοπίσετε σπάνιους θαλάσσιους αετούς, φάλαινες, δελφίνια και καρχαρίες . Τι περισσότερο θα μπορούσατε ενδεχομένως να θέλετε από μια νησιωτική πόλη; Επιστροφή Ομπάν δείπνο και Διανυκτέρευση.

5 η Hμέρα (Δευτέρα 08 Ιουλίου 2019) – Όμπαν – Λοχ Νες – Ινβερνές – Άβιεμορ
Πρωινή αναχώρηση για μια θαυμάσια διαδρομή στα περίφημα Χάιλαντς της Σκωτίας. Από το Φορτ Ουίλιαμ, στους πρόποδες της υψηλότερης βρετανικής βουνοκορφής Μπεν Νέβις, φθάνουμε στο Φορτ Ωγκάστας και στη συνέχεια θα κινηθούμε παράλληλα με τη μυστηριώδη λίμνη Νες (Loch Ness) και “τη Νέσι” της, το τέρας που θρυλείται ότι ζει στα νερά της. Επιβίβαση σε πλοιάριο για μια ωριαία κρουαζιέρα στη λίμνη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε από κοντά το ωραιότατο τοπίο με τα ερείπια του κάστρου Χουργάρτ. Αποβίβαση στις παρυφές της πρωτεύουσας των Χάιλαντς, το Ινβερνές. Άφιξη και επίσκεψη στην πόλη. Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το Άβιεμορ, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η Hμέρα (Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019) – Άβιεμορ – Πίτ Λόχρι – Πέρθ – Εδιμβούργο
Μετά από το πλούσιο Σκωτσέζικο πρωινό θα αναχωρήσουμε για το Εδιμβούργο. Κατά την διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο Μπλερ Άθολ. Ο Δούκας Άθολ είναι ο μόνος Δούκας όπου έχει το δικαίωμα ιδιωτικού στρατού. Ο σημερινός του στρατός ανέρχεται στους 100 στρατιώτες Χαϊλάντερς. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα από την χαράδρα του Κιλκράνκι για να επισκεφθούμε το πανέμορφο χωριό Πιτ Λόχρι με τα παραδοσιακά σπίτια ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη γραφική αγορά του χωριού. Συνεχίζουμε για το Πέρθ, την παλιά πρωτεύουσα της Σκωτίας, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Τέη. Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Εδιμβούργο το απόγευμα, τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

7η Hμέρα (Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019) Εδιμβούργο (1η 8ώρη Ξενάγηση πόλης)
Μετά από το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα ξεκινήσουμε την Νέα – Γεωργιανού τύπου – πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 8ου αιώνα. Θα δούμε πολλά όμορφα, ιστορικά κτήρια, πλατείες με υπέροχες αναλογίες και μεγάλους δρόμους. Το Highlight της ξενάγησής μας είναι όταν θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου. Εδώ θα δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκωτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

8η Hμέρα (Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019) – Εδιμβούργο (2η 8ώρη Ξενάγηση πόλης)– Πτήση επιστροφής
Μετά από το πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην διάθεση μας για τις τελευταίες βόλτες και αγορές στο Εδιμβούργο. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη όπου θα ανεβούμε το Λόφο Κάλτον, με το παρατηρητήριο της πόλης, το Μνημείο αφιερωμένο στο ναύαρχο Νέλσον και το Εθνικό Μνημείο για τους νεκρούς των Ναπολεόντειων πολέμων. Από την κορυφή του λόφου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το όμορφο Παλάτι του Χόλιροουντ, επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία, δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου θα διασχίσουμε τη Παλιά Πόλη βλέποντας την Εκκλησία Κάνονγκειτ, το Τόλμπουθ, το σπίτι του Τζον Νοξ, το Μουσείο Παιδικής Ηλικίας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Τζάιλς κ.α. Έπειτα θα μεταφερθούμε, το βράδυ στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα στις 23.55 τοπική.

9η Hμέρα (Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019) – Άφιξη στην Ελλάδα
Άφιξη νωρίς το πρωί στην Ελλάδα, μαγεμένοι από τις όμορφες εικόνες του ταξιδιού.

Author Description

voulgaris